× Ansasayfa Biz Kimiz Ürünler İçerikler Kalite İletişim

600 ve üzeri siparişlerinizde ücretisiz kargo Alışverişe Başla!

Doğal Yağların Kullanımı

Doğal Yağların Kullanımı

Vücudumuz hayatımızın her anında dış etkilerle iç içe olmuştur. Bu durumda ekstra bir bakım isteği uyandırmıştır bizler için. Bu durumda da biz insanlığın yardımını yine doğa yetişmiş oldu, böylece doğal yağları insanlık kullanmaya başlamış oldu. Hindistan cevizi yağı, shea yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlar cilt bakımı ve saç bakımı için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Nesilden sonraki nesil, onları çeşitli nemlendirici, koruyucu ve anti bakteriyel nitelikler için lanse etmiştir. Modern kozmetik ve sağlıklı yaşam endüstrilerinin büyümesiyle, bu basit maddeler genellikle göz ardı edildi, ancak insanlar katkısız, uygun fiyatlı bulmaya çalıştıkça, son on yılda kullanımı tekrar artmaya başladı. Cilt ve saç bakımı için doğal yağların kullanımı yıllardır vardır.  

Mayıs 2013'te Deneysel Botanik Dergisi'nde yayınlanan bir makale, eski Mısır'daki medeniyetleri, diğer araştırmalar ise eski Yunanlıların zeytin kullandığını gösteriyor. Özellikle sporcuların cildinin yarışmalar sırasında daha parlak görünmesini sağlamak için yağ antik çağlarda her zaman kullanılmıştır. Bununla birlikte kullanılan yağların cildinize ve özellikle yüzünüze uygun olmasını sağlamanız önemlidir.  

Örneğin, cildiniz akne eğilimli ise, sadece vücudunuzu nemlendirmek için doğal yağlar kullanmayı düşünün ve yüzünüze yeni yağlar kullanmadan önce dermatoloğunuzla konuşmanız gerekmektedir. Doğal yağları kullanmadan önce göz önünde bulundurulması gereken bir diğer faktör, uyguladıktan sonra ne kadar sürede güneşte olmayı planladığınızdır. Doğal yağlar kullanırken güneşin zarar vermesini önlemenin bir yolu, bunları günün farklı saatlerinde farklı şekilde uygulamaktır.

Yüzünüze ve Vücudunuza Doğal Yağlar Nasıl Uygulanır?

Doğal yağlar uygularken, yüz ve vücut arasında gerçekten iyi bir ayrım yapmak çok önemli bir konudur. Bu tür yağları akne için uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Çünkü yağlar gözeneklerinizi tıkayabilir ve akneyi daha da kötüleştirebilir. Fakat yüzünde sivilce olan aynı kişi için hindistancevizi yağı harika bir nemlendirici olacaktır. Muhtemelen birçok insanın mutfak dolabında zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı veya ay çiçek yağı vardır. Fakat yemek pişirmek için kullanılan yağlar yüzünüze uygulanabilir mi? Bu soru hepimizin aklında yer etmiştir, cevabı ise bu konuda bilimsel araştırma yapan insanlar çoktan vermiş durumdadır.  

Organik ve rafine edilmemiş ürünlerin en iyi seçim olduğunu söylemektedirler. Yemek pişirmek için kullanılan hindistancevizi yağı, rafine edilmemiş bir hindistancevizi yağından daha yüksek duman noktasına sahiptir, bu nedenle yemek pişirmek için biraz daha iyidir. Aslında faydalı özelliklere sahip olabilir ve bu nedenle, daha rafine ürünlere kıyasla, saç ve cilt bakımı için sızma, soğuk preslenmiş, rafine edilmemiş Hindistan cevizi yağı uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Öte yandan, çay ağacı, argan ve limon yağı gibi uçucu yağlar da cilt bakım ürünlerinde giderek yaygınlaşan bileşenlerdir. Fakat bu yağları kullanırken özellikle dikkat etmek gerekmektedir.  

Çay ağacı yağı, çok çeşitli anti bakteriyel, anti-fungal içerik maddesi olarak ün kazanmıştır. Bazı durumlarda çay ağacı yağının cilt üzerindeki etkilerinin tehlikeli olabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Açık ciltte kullanmak, alerjik reaksiyonlar meydana getirebildiği zaman zaman görülmüştür. Bu konuda da oldukça dikkatli olmak gerçekten çok önemli bir konudur. Çok hassas cildi olan kişilerin cildinde uçucu yağlar kullanılması tavsiye edilmese de, çoğu insan için doğru kullanıldıkları sürece kullanımlarının herhangi bir sorun yaratmayacağı bilinmektedir. Ancak her ne kadar bu bahsi geçen yağlar doğal ürünler olsa da kullanılmadan önce herhangi bir uzmana danışmakta fayda vardır. Kullanmadan önce kesinlikle vücudunuzun bu maddelere karşı bir alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğini kesinlikle bilmekte fayda vardır.

25 Mart 2021

Önerilen Ürünler

WhatsappWhatsapp
Destek Hattı