× Ansasayfa Biz Kimiz Ürünler İçerikler Kalite İletişim

600 ve üzeri siparişlerinizde ücretisiz kargo Alışverişe Başla!

Doğal Duş Jeli Nedir?

Doğal Duş Jeli Nedir?

Çeşitli ev ürünlerinde bulunan pestisitlerin ve diğer kimyasalların tehlikeleri kanser, alerji, solunum yolu hastalıkları, yorgunluk, egzama, depresyon gibi cilt rahatsızlıkları ve çok daha fazlası ile bağlantılıdır. Bu toksinler banyo, çamaşırhane, kişisel bakım, temizlik ürünleri ve daha fazlası için kullandığımız ürünlerde bulunabilir. Doğal ürünler kullanmayı içeren sağlıklı bir yaşam tarzı her geçen gün daha fazla insan tarafından benimseniyor. Doğal sertifikalı ürünlerin hepsi doğaldır ve zararlı kimyasallar ve katkı maddeleri içermez. Bu hususta doğal duş jelleri de cilde faydalı olduğunu kanıtlayan doğal ürünler arasında yerini almaktadır.  

Üretilen doğal duş jeli ürünlerinde bulunan kimyasallar cildimizdeki nemi alır ve sentetik kimyasallar emilir ve vücutlarımıza solunur. Zamanla, çok sağlıksız olabilen toksik bir aşırı yük oluştururuz. Günümüzde piyasada bulunan kimyasal dolgulu vücut bakım ürünlerinin çoğu, alerji, cilt döküntüleri, kızarıklık, sedef hastalığı, egzama, dermatit, akne ve kaşıntılı, pul pul, kuru cilt lekeleri gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Sentetikler çok daha ucuzdur ve lauryl / laureth sülfatlar (SLS) ve parabenler gibi zararlı bileşenler içerir. Doğal duş jelleri tamamen doğal içerikler içerir. Cildimizi besleyen, doğal bir ışıltı ile yumuşak ve pürüzsüz bırakırken canlandırmaya ve gençleşmeye yardımcı olan vitamin ve minerallerle doludurlar.  

Doğal duş jelleri sadece temizleyen değil aynı zamanda PH dengesini koruyan ve nazikçe nemlendiren bileşenler içerir. Kimyasalların cilde emilmesini ve vücuda girmesini azaltmak için, doğal duş jelleri, ekim sırasında kullanılan böcek ilacı, herbisit ve kimyasal gübrelerin bulunmadığı kaynaklardan gelen bitki kaynaklı bileşenler içerir. Doğal duş jellerin de hurma, hindistancevizi, jojoba ve zeytinyağı gibi bitkisel yağlar gibi doğal bileşenler bulunur. Ayrıca saf su, deniz tuzu, deniz yosunu özü, çay ağacı yağı, kuşburnu tohumu yağı, bitkisel özler, lavanta, papatya, avokado doğal yağları, mango, papayanın kayısı yağları, ayçiçeği zengin doğal yağları, uçucu yağ,  gibi satın aldığınız doğal duş jellerine bağlı olarak E vitamini ve çok daha fazlasını içerisinde bulundurur. İnsanlar doğal ürünlerin sağlık için yararlarını fark ettiklerinden, doğal duş jeli gibi ürünleri çok popüler hale geldi. Bu ürünleri sağlık mağazalarında ve online olarak kolayca bulabilirsiniz. Kaliteli doğal duş jelleri hayvansal ürünler olmadan üretilmektedir.

Neden Doğal Duş Jeli Tercih Edilmelidir?

En büyük organımız olan cilt, neredeyse tüm vücut bakım ürünlerinde bulunan birçok kanserojen de dahil olmak üzere her şeyi emer. Doğal duş jeli gibi doğal vücut bakım ürünleri, kanserojenlerin vücuda girmesine neden olan maddeleri ortadan kaldırır. Cildi besler, yeniler ve canlandırır. Yaşam tarzınız ne kadar doğal olursa, vücudunuzu toksinlerle aşırı yükleme riskinizi o kadar azaltırsınız. En sağlıklı doğal bileşenleri aldığınızdan emin olmak için herhangi bir vücut bakım ürününün bileşen etiketini okumak sizler için yeterli olacaktır.  

Duş jelleri genellikle daha hijyeniktir ve belki de birçok insanın bu ürünleri kullanıma geçmesinin ana nedeni budur.  Duş jelleri daha iyi formülasyonlar sunar.  Çeşitli doğal ürünler,  güçlü uçucu yağlar, kokular ve vitaminler içerir. Farklı yapıdaki ürünler aynı bileşenlerden bazılarına sahip olabilir, ancak jel formunun en iyi temizlik sağladığı kanıtlanmıştır. Ek olarak, kokular ve çiçek esanslarını doğal duş jellerine kolaylıkla karıştırabilmektedir. Son olarak, duş jelleri israfı büyük ölçüde azaltabilir. Açıkta muhafaza edilebilen ürünler her zaman nem ve su gibi dış etkilere maruz kalır.  Fakat doğal duş jellerinde  böyle bir sorun yoktur. Çünkü bu ürünler jel formundan dolayı kapalı bir şişede muhafaza edilebilmektedir.

23 Mart 2021
WhatsappWhatsapp
Destek Hattı