Doğal şampuanlar biyolojik olarak parçalanabilen sabunlarda, vücut yıkamada veya şampuanlarda ve saç kremlerinde bulunabilir. Doğal şampuan kullanmanın faydaları kişisel sağlığınızın çok ötesine uzanır.
Devamını OkuCilt Bakımı İçin Doğal Yağlar Neden Kullanılmalıdır?
Cildinizi dış etkilere karşı korumak için günümüzde çeşitli bakım ürünleri üretilmektedir. Her ne kadar bakım ürünü olsalar dahi içerikleri gereği zararlı kimyasallar da bulundurmaktadırlar. Bu nedenle birçok insan fabrikasyon ürünler yerine doğal yöntemlerle yapılmış ürünleri tercih etmektedir. Cilt bakımında kullanılan bazı ürünler hakkında detaylı bilgiyi sizler için hazırladık. Fakat cilde herhangi bir yağ uygulamadan önce, doktorunuzdan bir öneri almak önemlidir.
Günümüzde bu ürünleri tedarik edebileceğiniz birçok yer vardır. Önemli olan bu doğal yağların gerçekten doğal ve içerinde karışım maddesi bulunmamasıdır. Bunların yanında kullanıma başlamadan önce mutlaka bir uzmana danışmak size fayda sağlayacaktır.
Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizi yağı cilde kolayca emilir ve E ve K vitaminlerinin yanı sıra anti-fungal ve anti bakteriyel özellikleri de dahil olmak üzere birçok sağlık yararına sahip olduğu bilinmektedir. Genel olarak, Hindistan cevizi yağı neredeyse herkes için mükemmel bir seçenektir, ancak yağlı cildiniz varsa ve akneniz yatkınsa, yüz bölgenizde kullanmak tavsiye edilmemektedir. Yapılan bir çalışmada, araştırmacılar Hindistan cevizi yağının birçok insanda kullanıldığında nemlendirici özelliğinin ciltte zeytinyağından daha iyi olduğu kanıtlanıştır.
Zeytinyağı: Zeytinyağı tipik olarak alerjik reaksiyonları tetiklemez, ancak en iyi sonuçlar için sızma zeytin yağı seçilmelidir. Zeytinyağı A, D, E ve K vitaminleri. Bazı araştırmalar, nemlendirici olarak potansiyelinin bilimsel kanıtını sunar. Ağır kıvamı ile tüm vücut uygulamaları için mükemmel bir seçim olduğunu bilinmektedir.
Ayçiçek Yağı: Ayçiçeği tohumu yağı yaygın olarak bulunur, E vitamini yüksektir ve cilde kolayca emilir, böylece doğal bir nemlendirici olarak mükemmel bir seçimdir. Yapılan bir araştırmada bebeklerde ayçiçek yağının cildin bariyerini çok iyi koruduğunu üstelik vücut için çok sağlıklı ve besleyici olduğu kanıtlanmıştır.
Shea Yağı: Afrika da bulunan shea ağacının fındıklarından elde edilen shea yağı, yaygın olarak katı bir formda bulunan bir maddedir, ancak vücut sıcaklığında erir ve bazen nemlendirici ve saç bakım ürünü olarak kullanılabilir. Rafine edilmemiş organik shea yağı, uygulama da kullanabilmek için farklı yağlar ile de birleştirilebilir.
Badem Yağı: Sıkıştırılmış çiğ bademlerden yapılan badem yağı, E vitamini, çinko, proteinler ve potasyum gibi sağlık yararlarıyla doludur. Ancak tatlı badem yağının alerjik yanıtlara neden olabileceğini bilinmektedir bu nedenle hassas bir cildiniz varsa bundan kaçınmanız önerilmektedir. Badem yağı cildinizin bir çok yerinde kullanılabilen ve herhangi bir sorun yaşamayacağız doğal yağlar arasındadır.
Üzüm Çekirdeği Yağı: E vitamini ve esansiyel yağ asitleri içeren üzüm çekirdeği yağı, çok hafiftir. Ayrıca Beslenme ve Metabolik Analizler dergisinde Eylül 2016'da yayınlanan bir makaleye göre, antioksidan, anti-mikrobiyal ve anti-enflamatuar özellikler sunmaktadır.
Argan Yağı: Fas’ta hayat ağacı olarak bilinen Argan ağacı, özellikle saç bakımında kullanılan bir doğal yağdır. En büyük özelliği saçlara parlaklık kazandırmasının yanı sıra birçok cilt sorununa karşı kullanılan bir yağdır. Masaj yağı olarak kullanıldığında cildi rahatlatmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
Lavanta Yağı: Kullanım yerleri çok farklıdır. Yaygın olarak parfüm olarak da kullanılan lavanta yağı; Kepek bakımı için de kullanılmaktadır ve saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Bunların yanında vücut sorunlarını gidermede yardımcı olarak kullanılan bir yağdır. Duş alırken, duş jelinin içerisine ya da banyo suyuna bir miktar karıştırıldığında vücut sorunlarıyla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.T üm yanında bazı kesimler tarafından günün sonunda yorgunluğu gidermek için tüm vücuda uygulandığı da bilinmektedir.
29 Mart 2021