× Ansasayfa Biz Kimiz Ürünler İçerikler Kalite İletişim

600 ve üzeri siparişlerinizde ücretisiz kargo Alışverişe Başla!

Doğal Şampuan Hangi Saç Tiplerine Uygundur?

Doğal Şampuan Hangi Saç Tiplerine Uygundur?

Bir süpermarkette veya güzellik salonunda mükemmel şampuan için araştırma yapmak oldukça yorucu bir iştir. Bu durum saç derinize ve saçınızın durumuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Örneğin, kaşıntılı bir kafa derisi varsa, doğal olarak saç derinizi rahatlatan ve saçınızı daha az kuru hale getiren bileşenlere sahip bir şampuan istersiniz. Dökülen saçlarınız varsa, saç köklerinizi daha sert ve günlük hasara daha az duyarlı hale getiren doğal bir şampuan aramanız gereklidir. Organik şampuanlar harika çünkü doğada ihtiyacınız olan her şeye sahip olabilirsiniz. Boyalı, kuru, hasarlı veya yağlı saçlarınız olsa dahi, sizi bekleyen doğal bileşenlerin doğru karışımıyla mükemmel bir şampuan ortaya çıkarılabilir.  

Belirli kimyasallara karşı özellikle alerjisi olan bireyler, doğal özellikleri nedeniyle organik şampuanları tercih etmektedirler. Ayrıca, doğal şampuanlar çevreye dosttur, çünkü sentetik kimyasallar yerine tamamen biyolojik olarak parçalanabilir malzemelerden oluşurlar. Alerjik olmayan faktör onu tüm saç tipleri için ideal şampuan ürünü yapar. Renkli saçlarınız varsa, biyo-bozunur şampuanlar, rengi daha uzun süre tutmaya yardımcı oldukları için en iyisidir. Hepsinden iyisi, doğal yağlar bozulmadan kalır ve her türlü boyanın daha uzun süre kalmasını sağlar.  

Doğal şampuanlar biyolojik olarak parçalanabilen sabunlarda, vücut yıkamada veya şampuanlarda ve saç kremlerinde bulunabilir. Doğal şampuan kullanmanın faydaları kişisel sağlığınızın çok ötesine uzanır. Çoğu ticari şampuan kullanıldıktan sonra bile yıkıcı yollarını durdurmaz. Kanalizasyon sistemlerini ve nehirleri yıkarlar, burada balıkları zehirler ve sudaki mikroorganizmaları öldürürler. Doğal şampuan zararsız bileşenlere ayrılır ve ekosisteme zarar verebilecek toksinler içermez.  

Doğal şampuanlar ve saç kremleri, saç kökleriniz ve cilt hücreleriniz için doğal yağların, vitaminlerin ve minerallerin mükemmel dengesini sağlayan doğru uçucu yağları, botanik ürünleri ve esansları karıştırmakla ilgilidir. Bu şekilde yapılan şampuanlar yeni değildir. Eski medeniyetler bunları binlerce yıldır yapıyorlardı.

Doğal Şampuan için Yararlı Bitkiler Nelerdir?

İşte en popüler olanlardan bazılarının ve getirdikleri faydaların bir listesini sizler için bir araya derledik.

Lavanta: Güçlü anti-inflamatuar ve antiseptik özelliklerle birleştiğinde hoş tatlı bir kokuya sahiptir. Lavantadan yapılan biyolojik olarak parçalanabilen şampuanlar sizi daha sakin ve daha rahat hale getirebilir.

Zeytinyağı:  Saçınızda bulunan kepekle savaşır ve kepeği yok eder. Saçlarınızın eskisinden daha kolay sekil almasını sağlar. Saçlarınızın daha hızlı ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda saçlarınızın güçlü ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nemi mükemmel ve doğal bir yolla sağlar. Doğal şampuanlarda kullanılması gereken ve en çok fayda sağlayan yağların başında gelmektedir.

YLANG YLANG YAĞI

Ylang ylang yağı, saçlar üzerinde de çok yüksek etkiye sahiptir. Eğer saç uçlarına düzenli olarak uygulama yaparsanız saçınızda bulunan kırıkları ve saç uçlarında oluşan kopmaları tamamen yok eder, saç uzamasında çok etkili rol oynamaktadır, kepek sorununu olan kişiler için çok iyi bir çözüm yolu olabilir ve saçlara hacimli canlılık kazandırır.

Portakal Yağı: Kurumuş ve yıpranmış durumda olan saçların daha güçlü ve hacimli bir görünüm kazanmasına yardımcı olan portakal yağı, saçlarınızı nemlendirerek saç derinizi yatıştırır. İçeriğinde bulunan zengin C vitamini sayesinde saç, saç derisi ve saç köklerinizi besler. Bu sayede saçlarınız çok daha kısa sürelerde çok daha sağlıklı şekilde uzayacaktır.

25 Mart 2021
WhatsappWhatsapp
Destek Hattı