× Ansasayfa Biz Kimiz Ürünler İçerikler Kalite İletişim

600 ve üzeri siparişlerinizde ücretisiz kargo Alışverişe Başla!

Doğal Sabunlar ve Faydaları

Doğal Sabunlar ve Faydaları

Alışveriş yaparken ve sabun koridorunda gezerken, normal sabununuzu alışveriş sepetinize koymadan önce ambalajı kontrol etmeyi daha önce hiç düşündünüz mü? Bunu yaparsanız, isimlerini bile telaffuz edemeyeceğiniz bir düzine kimyasalla dolu olduğunu fark edeceksiniz. Çoğu üretici, üretim masraflarını azaltmak için kimyasalların kullanılmasında oldukça faydalı olduğunu düşündüğü için bu hiç de şaşırtıcı değil. Ancak bu sert kimyasallar ve sentetikler cildiniz için gerçekten zararlıdır. Peki çare nedir diye sorarsanız, bu sorunun cevabını yazımızın devamda bulacaksınız.  

Müşterilerine gerçekten özen gösteren orijinal, sorumlu üreticiler, kimyasal maddelerden tamamen arınmış doğal sabun üretimi sağlamaktadırlar. Bu ürünler herhangi bir olumsuz sonuç olmadan istediğiniz temizliği sizlere sağlayacaktır. Bunları bildikten sonra neden organik sabun kullanmayı tercih etmeliyiz birazda bunun üzerinde duracağız.  İçerikleri sadece doğada bulunan doğal maddelerden oluşmaktadır. Sodyum laureth sülfat, sodyum lauril sülfat, parabenler… Bunlar cildinizin köpürmesine katkıda bulunan kimyasal bileşenlerdir. Ama cildiniz için asla iyi bir şey yapmazlar.  Piyasada satılan ucuz ve organik olmayan sabunlar vücudunuzu yıkadıktan sonra bir kuruluk hissi bırakır. Bunun başlıca sebebi içerisinde bulundurdukları kimyasal maddelerdir. Organik sabunlarda bu ve bunun gibi sorunların birçoğu ortadan kalkar. Doğa tarafından üstün nitelikli doğal bileşenler içeren organik sabunlar, cildiniz için faydalı tıbbi özelliklere sahiptir.  

Egzamadan akneye kadar çeşitli cilt rahatsızlıkları doğal ve güvenli bir şekilde tedavi edilebilir. Bu nedenle, organik vücut yıkama sadece cildinizi temizlemekten daha fazlasını yapar. Tüm bu bahsettiğimiz iyi etkilerin yanında çevre ve doğamız içinde birçok yararı bulunmaktadır. Kimyasal bakımından zengin sabunlar sadece cildinizi etkilemekle kalmaz, aynı zamanda nehir ve akarsuların kirlenmesine de yol açabilir. Bileşenlerin de hava kirliliğine neden olduğu söylenir. Öte yandan, doğal sabunlar cildinize zarar vermez ve çevre kirliliğine neden olmaz.  

Yabancı elementler, zararlı ajanlar ve diğer dış faktörler söz konusu olduğunda, cildimiz en önemli savunmadır. Organik vücut yıkamada bulunan doğal bileşenler, uçucu yağlar ve diğer besleyici elementlerle, vücudunuzu mümkün olan en iyi şekilde koruyabilmesini sağlamak için cildinize yeterli antioksidan organik sabunlar tarafından sağlanmış olur.

Doğru Malzemelerle Doğru Ürün Seçimi!

Bir ürünün basitçe "organik" olarak etiketlenmesi, güvenilir olabileceği anlamına gelmez. Etiketleri daima dikkatli bir şekilde okuyun ve kimyasal içeriğe sahip olup olmadığına bakın. Otantik organik vücut yıkama sabunu sadece saf, doğal yağları ve bileşenleri içerecek ve doğru süreçte yapılacaktır. Ayrıca kokulu organik ürünlerin sadece doğal kokular kullandığını da unutmamak gerekmektedir. Organik vücut yıkama gibi doğal ürünlerin en iyi avantajlarından yararlanmak için organik sertifikalı olduklarından emin olmak gerekmektedir. Doğanın gücünü yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılmıştır.  

İlk insanlardan günümüze kadar insanlık her zaman temizlik ihtiyacı duymuştur. Bunun bir sonucu olarak doğanın bizlere sağladığı ürünleri bir şekilde keşfedip temizlik malzemesi yapmayı da başarmışlardır. Su tek başına temizlik için yeterli olsa da iyi bir hijyen ve derinlemesine temizlik açısından yetersiz kalmaktadır. Bunun için de yardımcı maddeler olarak geçmişten günümüze birçok bitki, bitki kökleri ve bitki yağları kullanılmıştır. İnsanlığın gelişmesiyle birlikte her ne kadar doğal ürünlerin yerini kimyasal maddeler alsa da organik ürünlerin sağladığı güveni hiçbir zaman vermemektedir. Hem sağlık açısından hem de çevre sağlı açısından organik ürün kullanmak kesinlikle tartışılamaz bir gerçektir fakat bu konuda dikkat edilmesi gerek huşularda vardır. Organik olarak satılan sabunun içerisindeki maddelerin neler olduğu bilinmelidir. Bu maddeler gerçekten organik ürünler ise o zaman sabununuzu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

11 Mart 2021
WhatsappWhatsapp
Destek Hattı