× Ansasayfa Biz Kimiz Ürünler İçerikler Kalite İletişim

600 ve üzeri siparişlerinizde ücretisiz kargo Alışverişe Başla!

Doğal Şampuan ve Faydaları

Doğal Şampuan ve Faydaları

Bazı şampuanlar farklı saç tiplerine hitap ettiğini iddia ederken, diğerleri kepek veya yağlı saçlar gibi farklı sorunlarla mücadele ettiğini iddia ediyor. Ancak, birçok insan sonuçlardan memnun kalmaz. Doğal şampuanın yardımcı olabileceği yer burasıdır diyebiliriz. Tüm ağır kimyasallar tartılmadan, ticari olarak üretilen şampuanın rekabet edemeyeceği birçok faydası olabilir. Ticari olarak üretilen şampuan, saçınıza zarar verebilecek zararlı kimyasallarla doldurulur. Saçlarınız zaten kırılgan taraftaysa, kimyasalların neden olduğu hasarlara daha duyarlıdır. Kimyasallar yerine, doğal şampuanlar birçok farklı mineral ve uçucu yağ içerir.  

Bunlar sadece saçınıza daha nazik gelmekle kalmaz, aynı zamanda onu onarmaya yardımcı olur ve sağlığınıza birçok fayda sağlar. Şampuan kullandığınızda, iyi bir kısmın vücudunuzdan aşağı aktığı bir sır değildir. Bu, cildinizin birçok şampuanda bulunan sert kimyasallarla da temas ettiği anlamına gelir. Hassas bir cildiniz veya cilt tahrişiniz varsa, ticari olarak üretilen şampuan onu kötüleştirebilir. Bununla birlikte, doğal bir şampuana geçmek sağlığınız için daha iyi olabilir. Deriniz vücudunuzdaki en büyük organdır. Şampuandan kimyasallarla temas ettiğinde, onları gerçekten emebilir. Birçok şampuan, meme kanseri, astım ve değişen üreme gelişimi dahil olmak üzere çeşitli sağlık koşullarına neden olduğu önerilen kimyasalları içerir. Bunun yerine, doğal şampuanları seçmek bu endişeleri ortadan kaldıracaktır. Tamamen doğal şampuan ve saç kremi markalarının çoğu, çok sayıda sağlık yararına sahip olabilen uçucu yağlar da içerir.  

Aslında bitkisel tıbbın faydalarını inceleyen insanlarda bizler gibi bu görüşü savunmaktadırlar. Çoğu şampuan sizi saç dökülmesi için daha fazla riske sokabilir. Saç köklerinin boyutunu, tahriş edici yağ bezlerini azaltarak ve kafa derisini kurutarak saçlarınız zayıflayabilir. Düşmeye ve tekrar büyümemeye daha duyarlı olacaktır. Doğal şampuanlar sadece saç dökülmesine yardımcı olan sert kimyasalları içermez, aynı zamanda saç büyümesine yardımcı olabilecek bileşenler içerir. Zeytinyağı ve hindistancevizi yağı, doğal bir şampuana dahil edildiğinde saç büyümesine yardımcı olabilecek sadece iki bileşendir. Bununla birlikte, çay ağacı yağı en iyi çalışan yağ olabilir. Saçınızı boyamak isterseniz, rengin oldukça hızlı bir şekilde solabileceğini fark edebilirsiniz.

Tabii ki, tüm saç boyaları aynı değildir. Bazıları diğerlerinden daha güçlü ve daha uzundur. Ancak saç boyasının uzun süre dayanmamasının bir başka nedeni de şampuanınız olabilir. Yazımızın devamında bu konudan da bahsedeceğimiz zararlı madde sülfat sadece çevreyi kirletmez, aynı zamanda rengi saçınızdan çıkarır. Sülfat, saçınızı temizlemeye yardımcı olan bir deterjan türüdür. Kir ve kiri temizlemek için harika çalışır, ancak işlem sırasında saçınızın doğal yağlarına ve kütikülüne de zarar verebilir. Şimdi, bu büyük bir şey gibi görünmeyebilir, ancak saçın kütikülünü kaldırmak işlenmiş saç renklerini de çıkarıcı bir etki ortaya koyar.

Doğal Şampuanların Çevreye Etkisi De Doğaldır!

Plastik şampuan kabının çevre için ne kadar kötü olabileceğini hepimiz biliyoruz. Ancak, şampuanın kendisinin ne kadar kötü olduğunu hiç düşündünüz mü? Çoğu insan, şaçlarını yıkarken şampuanların, saç kremlerinin, sabunların ve güneş koruyucularının çevreye verebileceği etkiyi dikkate almaz. Ancak, sahip olabileceği büyük etkinin farkına varmanız, sizi çevresel aktivizme dahil etmek için yeterli olabilir. Bu zararlı kimyasallar boşa gider ve tekrar çevreye yayılır. Sülfatlar ve silikon gibi ticari olarak üretilmiş şampuandaki içerikler çevreye zarar verebilir. Organik bir şampuan seçerek bunun için endişelenmenize gerek kalmayacaktır. Çoğu sadece çevreyi zehirlemeden kolayca ayrışabilen doğal bileşenler içerir. Doğal şampuanınızın dünyaya zarar vermediğinden emin olmak istiyorsanız, silikon, sülfat, ftalat ve paraben içermediğinden emin olmanız gerekmektedir.

25 Mart 2021
WhatsappWhatsapp
Destek Hattı